A Max Weber Szakkollégium tervezett programjai


Buzogány Izabella

A Max Weber Szakkollégium e félévi nyilvános programjainak sora egy filmesttel indul, amelyen a közönség a God Bless America című filmet nézheti meg november 8-án. A filmet követő beszélgetésen meghívottként Péter László is részt vesz.

Ezt egy héttel később, november 14.-én a Kolozsvár, mint kulturális főváros című kerekasztal beszélgetés követi. E kerekasztal keretében Kolozsvár kulturális fővárossá válásának esélyeit, akadályait, valamint lehetséges következményeit vitatjuk meg, meghívott közéleti személyiségekkel és újságírókkal.

November 24-én a Kortárs településfejlesztési modellek Erdélyben elnevezésű konferenciára kerül sor.  E konferencia keretében egy tavalyi szakkollégiumi kutatási program eredményeként született esettanulmányokat mutatják be a szakkollégium jelenlegi és volt tagja. 

A félévet a Bajnokok Ligája társadalomtudományi konferenciával zárjuk, amelyen a 2012 májusában lezajlott XV. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia meghívott győztesei mutatják be dolgozataikat.

A fenti programokon kívül további kerekasztalbeszélgetéseket és filmklubokat is tervezünk, amelyek témáira vonatkozóan minden javaslatnak és észrevételnek örülünk. 


.

Népszerű bejegyzések