2012. november 3., szombat

A Max Weber Szakkollégium tervezett programjai


Buzogány Izabella

A Max Weber Szakkollégium e félévi nyilvános programjainak sora egy filmesttel indul, amelyen a közönség a God Bless America című filmet nézheti meg november 8-án. A filmet követő beszélgetésen meghívottként Péter László is részt vesz.

Ezt egy héttel később, november 14.-én a Kolozsvár, mint kulturális főváros című kerekasztal beszélgetés követi. E kerekasztal keretében Kolozsvár kulturális fővárossá válásának esélyeit, akadályait, valamint lehetséges következményeit vitatjuk meg, meghívott közéleti személyiségekkel és újságírókkal.

November 24-én a Kortárs településfejlesztési modellek Erdélyben elnevezésű konferenciára kerül sor.  E konferencia keretében egy tavalyi szakkollégiumi kutatási program eredményeként született esettanulmányokat mutatják be a szakkollégium jelenlegi és volt tagja. 

A félévet a Bajnokok Ligája társadalomtudományi konferenciával zárjuk, amelyen a 2012 májusában lezajlott XV. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia meghívott győztesei mutatják be dolgozataikat.

A fenti programokon kívül további kerekasztalbeszélgetéseket és filmklubokat is tervezünk, amelyek témáira vonatkozóan minden javaslatnak és észrevételnek örülünk. 


.

1 megjegyzés:

  1. Amit még javasolnék erre az évre, az egy Cs. Gyimesi Éva emlékest. Mint tudjátok, Gyimesi Éva örökösei a szakkollégiumnak adományozták a társadalomtudományi vonatkozású könyvveit. Az emlékesttel kifejezhetnénk köszönetünket, és egyúttal az újabb generációk is megismerkedhetnének Éva néni munkásságával, annak jelentőségével. Jól fognának ötletek, hogy konkrétan mikből állhatna egy ilyen megemlékező esemény...

    VálaszTörlés