Társadalmi valóság Covid-19 előtt és után - képes válogatás egy szemináriumi feladatból

Társadalomelméletek szemináriumon a hallgatók azt a feladatot kapták, hogy a járvány előtt és a járvány ideje alatti társadalmi valóságot próbálják megragadni egy-egy fotóval. Más tematikai és formai megkötések nem voltak. Páran rövid megjegyzéseket is csatoltak. A következőkben ebből láthatunk egy képes összeállítást.

Többen a közösség és annak hiányát emelték ki:


Bevásárlóközpontok Kolozsváron









A Iulius Mall karácsonyi időszakban, az emberek mit sem foglalkozva a nm/fő sűrűséggel meg a távolságtartással




A Iulius Mall déli órában a járvány idején. Az élelmiszerüzleteken kívül minden zárva, néhány ember lézeng. A polcokat kiüresítették a bevásárlók.

















Szeben főtere március 12.-én. Már érződött a vírus komolysága. Nyugodtabb volt a tér, de már az üzletekben nem volt liszt és élesztő. Az emberek már nem fogták meg a boltok kilincseit. De ahogyan a képen is látszik, kinn vannak, gyerekekkel játszanak, pihennek és még élvezik a tavaszias időt.




Marosvásárhely. Somostető. A fotó március 24.-én készült. Máskor tele van sportoló emberekkel, most le van zárva. Március 25 a karantén kezdete, a járvány és annak realitása már mindenkit érint (ahogyan a szaladópálya lezárásán is látszik), az embereken érződik a félelem és a távolságtartás.

A közösségi tevékenységek is átértelmeződtek:





















Az oktatási intézmények is, míg ezelőtt a gyerekzsivalytól hangosak voltak, most csend uralkodik a padok között.





  
Ugyanakkor a kialakult helyzet ellenére, sokan megőrízték a humort és a kreativítást, így ilyen és ehhez hasonló fotók is készültek: 































Népszerű bejegyzések