Humánerőforrás menedzsment képzés

magyarul a kolozsvári BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetében

Humánerőforrás menedzsment szak Romániában néhány éve indult. A szak nagy népszerűségnek örvend a román fiatalok körében, ám fontos lenne, hogy Erdélyben magyar szakemberek is dolgozzanak az alkalmazottak kiválasztásakor, továbbképzésekor, akik anyanyelven is el tudnak beszélgetni a pályakezdő magyar fiatalokkal, továbbképzést tudnak nekik tartani. Magyarul a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szociológia karán tanulható.


Humánerőforrás osztály (Serviciul Resurse Umane) a nagyobb vállalatokban, intézményekben működik. A humánerőforrás szakértő feladata, hogy tesztelje, alkalmazza és továbbképezze a munkaerőt, tanácsot adjon, hogy a leghatékonyabban gazdálkodjanak az alkalmazottak munkájával, és a vállalatban dolgozók a lehető legjobban szervezve, harmonikus viszonyok között dolgozzanak a maguk és a vállalat javára. Ezért a humánerőforrás menedzser átfogó szociológiai, gazdasági és pszichológiai tudással rendelkezik.


A képzés fontosabb specifikus tantárgyai: HR menedzsment, szervezet- és munkaszociológia, szervezeti és vállalati menedzsment, kisvállalkozások szervezése és menedzsmentje, a munkaerő felmérése, tesztelése, karrier orientáció és tanácsadás, szociálpszichológia, arculatépítés és PR, EU-s projektek, marketing, társadalmi problémák, demográfia és humán erőforrás, interjúkészítés és elemzés, számítógépes adatfeldolgozás és elemzés, munkajogi ismeretek.

A szerzett diplomával a következő specifikus szakmák tölthetők be: humánerőforrás szakértő, munkaerő-piaci elemző, szakfelügyelő (inspektor) a szakmai képzés, értékelés és szelekció területén, szakmai kompetencia értékelő, munkaerőt rekrutáló és integráló elemző/szakértő, bérezési rendszer-elemző, személyzeti átképzési tanácsadó, társadalmi kapcsolatok szakértője, általános közgazdasági és marketing tanácsadó/szakértő/szakfelügyelő (inspector)/ referens/ közgazdász, közigazgatási tanácsos (hivatalnok).

A beíratkozással, felvételivel kapcsolatos tudnivalók
A felvétel egy előre megírt motivációs levél (esszé) valamint az érettségi átlag alapján történik. A motivációs levél elfogadása esetén a felvétel kizárólag az érettségi átlag alapján történik. A motivációs levél (esszé) megírásának szempontjai innen tölthetők leA felvételi vizsgára való beiratkozáshoz a felvételizőknek egy jelentkezési űrlapot kell kitölteni. Ajánlatos, de nem kötelező az iskolai oklevelek fénymásolatának csatolása, sem a születési bizonyítványé. Az érettségi átlag, illetve a tanulmányi évek átlagának közlése saját felelősségre történik. A felvételi beiratkozás a kar székhelyén történik július 14-19 között, hétfőtől péntekig 9-15 óra között, szombaton 9-12 óra között. Be lehet iratkozni a BBTE kihelyezett tagozatain is (Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós, Szatmárnémeti, Beszterce). A beiratkozás költsége 130 lej.

Cím:

Kolozsvár, B-dul 21 Dec. 1989 Sugárút No. 128, (Bejárat az A. Saligny utcából) - klikk a térképre
Tel: + 40-264-42.46.74,
+ 40-264-41.99.58
Fax: + 40-264-42.46.74


Népszerű bejegyzések