Isten áldja Amerikát (2011)

Noghi Livia

Az Isten áldja Amerikát (God Bless America) 2011-ben megjelent fekete vígjáték. A mai amerikai társadalom kegyetlenségét, ostobaságát és intoleranciát tárgyalja a film.  A főszereplő ,Frank (Joel Murray), egy középkorú elvált férfi , aki nemrég elvesztette munkahelyét és megtudta, hogy halálos betegségben szenved.  Tulajdonképpen Franknek már nincs oka, amiért tovább éljen, de nem lesz öngyilkos, hanem eldönti, hogy „megtisztítja” a társadalmat a  legrosszabb tulajdonságokkal rendelkező emberektől... Az egyik általa elkövetett gyilkosság szemtanúja Roxy (Tara Lynne Barr) igazságosnak találja a küldetését és csatlakozik hozzá. Együtt több embert is meggyilkolnak, de nemsokárra számos gonddal és konfliktussal találják szembe magukat...


A filmvetítésére november 8-án, 18:00-kor kerül sor, az Ovi (Sociologica) 7-es termében, a Szociológia Kar épületében (Plugarilor /Szántó utca 34. szám).

A vetítés után, a meghívott Péter László, egyetemi adjunktus, rövid elemzését hallgathatjuk meg a film kapcsán, majd közös beszélgetés következik.

Egy kritika a filmről magyarul és angolul.

Várunk mindenkit szerettel,
A Max Weber Szakkollégium

Népszerű bejegyzések