Futár-élet a kijárási tilalom alatt. Videóinterjú Csibi Oszkár szociológus hallgatóval

A kijárási korlátozások bevezetése óta a fogyasztási szokásaink is jelentősen megváltoztak, hiszen bezártak a kedvenc kocsmáink, és a legközelebbi mekibe sem térhetünk be amikor csak szeretnénk. Itt lépnek színre azonban a mi hőseink, azok a futárok, akik bármikor kiszállítják nekünk ezeket a nélkülözhetetlen energiaforrásokat – ez mondjuk nagyon szépen hangzik, csak az egyetemisták nagy része vidéken él.

Videointerjú Csibi Oszkár biciklisfutárral,
kérdezett Bocz Henrietta

Azok a szerencsések, akiknek lakóhelyén futárszolgálat működik, nem kell lemondjanak az étel és ital rendelésről, a biztonság érdekében pedig személyes érintkezés nélkül is lehetőségük nyílik csomagátvételre.

A futárok mindennapjairól Csibi Ottó Oszkárral, másodéves szociológus hallgatóval beszélgettünk, aki az egyetem mellett biciklis futárként dolgozik Kolozsváron. Többek között arról volt szó, hogy a korlátozások óta milyen változások mentek végbe a munkája során, hogyan telnek a napjai, és egy mókás történetet is elmesélt nekünk. Az interjút Zoom-on vettük fel, amely közel sem tökéletes, de annál nagyobb szeretettel készítettük. :)







Népszerű bejegyzések